Sidor

måndag 19 januari 2015

Spontanpass med Tobbe

Sent på torsdags kvällen bestämde jag mig för att ansluta Tobbe för ett gemensamt pass i öppet vatten dagen därpå.
Efter en slingrig körning på hal väg var jag framme vid rampen där Tobbe var i full gång med att sjösätta båten. Efter att båten var vattnet tog det inte lång tid innan vi var i gång med att kasta av ett par närliggande vikar för att kolla om någon morgonpigg gädda var sugen på frukost. En kvart senare utan hugg gav vi upp spinnfisket och fortsatte upp i ån där vi planerat att lägga största delaen av tiden under dagen. Spinnspöet byttes ut mot ett längre och snart simmade varsin mört bakom båten när vi sakta lät elmotorn föra oss uppströms i väntan på hugg.
Det dröjde inte länge innan jag får ett ilsket hugg så att rullens baitrunner tjuter och släpper ifrån sig ett par meter lina. En mindre gädda har tagit mörten och vi kan konstatera att gäddorna verkar förvånansvärt pigga trots nattens kyla.
Under följande halvtimme har vi ett trevligt fiske och landar en handfull fiskar. En härlig start på dagen och när solen sedan tittar fram känns allt helt rätt!


Vi väntar oss ett fortsatt bra fiske men tyvärr avtar fisket helt och hållet efter den intensiva starten. Timmarna går utan hugg och vi beslutar att lämna ån och lägga sista timmarna ute i de närliggande vikarna. Eftersom vi inte har mycket tid kvar att fiska så försöker vi täcka mycket vatten för att snabbt lokalisera fisken. Men trots att vi fiskar av den ena "hotspotten" efter den andra så blir det inget mer för oss annat än en skaplig fisk som smakar lite försiktigt på jiggen inne vid båten utan att fastna.
Än finns det chans på fiske i öppet vatten för oss i söder och jag hoppas hinna lägga ett par pass till innan isen lägger sig som ett deprimerande täcke över våra vatten.

/ Gustav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar